Smetar av sig – att läsa med Susan Howe

av Linnéa Fonseca

Smetar av sig är en dokumentation av min läsning av Susan Howes bok The Midnight och på samma gång en fortsättning på den gränsöverskridande poetik mellan bild och text som jag slogs av i The Midnight.

“Jag är fast och jag är hemma, jag vet det genast utan att riktigt förstå vad det är. Jag läser och antecknar, läser om och letar utanför, läser igen och fotograferar. Denna text är resultatet av tre månader tillsammans med Susan Howe.”

Den 17 oktober 2015 hade jag ynnesten att hålla release för min bok Smetar av sig – att läsa med Susan Howe i Imri Sandströms fina utställning AND AGAIN SHIFTS / OCH IGEN SKIFTEN på Inter Arts Center i Malmö. Sandströms utställning tar, liksom min bok, avstamp i den amerikanska författaren Susan Howes arbete. Under kvällen såldes 10 ex av min handbroderade specialutgåva, som det faktiskt finns något enstaka ex kvar av. Är intresserad av specialutgåvan? Maila förlaget på info@woodpeckerprojects.com.

smetar broderi

Läs mer om boken och beställ ett ex på förlaget Woodpecker projects hemsida. Eller köp den på Bokus, Malmö konsthall, Östervärns antikvariat.